Делисимо Пилешки Крилца – Рецепт

Нашиот совршен домашен рецепт за пилешки крилца ќе ве натера да ја испланирате следната тура веднаш штом ќе ја изедете првата

Откријте како да ги направите нашите печени пилешки крилца во рерна за поздраво задоволство полно со вкус!  

  СОСТОЈКИ
  • 1 лажица- црвен пипер
  • 3 лажици оцет
  • 2 лажички сол
  • 3 лажици мед
  • 2 лажици маслиново масло
  • 3 чешниња лук (рендани)
  • 4 лажици чили сос
 

ПОДГОТОВКА

Измешајте ги лукот, црвениот пипер, солта, медот и останатите состојки од маринадата во голема чинија. Ставете и малку црн пипер во маринадата, по вкус. Ако имате доволно време, оставете го месото во маринадата неколку часа во фрижидер или идеално, преку ноќ.   Загрејте ја рерната на 180 ° C исцедете ја и зачувајте ја маринадата, и наредете ги крилцата на големи плех за печење. Печете ги крилцата околу 30 минути, пред да ја додадете преостанатата маринада и добро да промешате. Зголемете ја температурата на вашата рерна до 200 ° C и вратете ги крилцата во рерната да се печат уште 30 минути. Кулинарски совет: Превртете ги крилцата неколку пати додека ги готвите, за целосно да се премачкаат во глазура.  

Послужете и уживајте!

СПОДЕЛИ ЈА ОБЈАВАТА

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email